Visit the LIAF Archive Website

Lytt til podcasten The Tidal Sense

Signe Lidén har tatt del i gjestekunstnerprogrammet kalt Tidevann, hvor fire kunstnere har kommet og gått i fire lokalsamfunn gjennom året. Hun har hatt sitt virke i Ramberg på Flakstadøy.

En del av hennes verk The Tidal Sense består av en podcast, produsert av Peter Meanwell, som du kan lytte til HER!

Arbeidet med prosjektet The Tidal Sense åpnet opp for en serie med spørsmål, som for eksempel: «På hvilke måter kan tidevannet som figur gi innhold til langtidstenking?» Spørsmålene utgjorde også utgangspunktet for en samling intervjuer med Grace Dillon (litteraturviter), Arjen Mulder (biolog og medieviter) og Geir Olve Skeie (nevrolog og musiker), samt for samtaler med barn fra den lokale skolen på Ramberg og andre som besøkte lydlerretet mens det var plassert i fjæra. Intervjuene er utgangspunkt for podcasten produsert av Peter Meanwell, fotografier og en ordbok vist på skjerm. Sammen med lydinstallasjonen utgjør disse arbeidene The Tidal Sense.

The Tidal Sense blir presentert under LIAF 2019-utstillingen, som er åpen fra 30. august til 29. september, og er en del av det performative og diskursive programmet Tenke tidevann, sanse skala, som et felles lyttearrangement med live Q & A den 7. september 2019 i Svolvær.

Signe Lidén, The Tidal Sense, 2019, skulpturelt lydcanvas på Ramberg for LIAF
Foto: Dan Mariner