Visit the LIAF Archive Website

Vagant

LIAF 2019 har inngått et samarbeid med Vagant, hvor skribenter fra magasinet kommer til Lofoten for gjesteopphold gjennom året. Tekstene deres blir trykket i en egen spalte, kalt Tidevann, i Vagants utgivelser gjennom året.

Skribentene:

Joni Hyvönen, brödskrivare, ordfejdare och murvel. Ibland en bläcksuddare i Filologen, Walden, Ord&Bild, Kunstkritikk, Svenska Dagbladet samt medredaktör i Vagant. Skeptisk till mycket och för benägen på allt spekulativt. Bor i Stockholm.

Susanne Christensen (f. 1969) er en dansk-norsk kritiker og essayist, som for tiden holder til i København. Hun har blant annet skrevet for Klassekampen og Morgenbladet. Hun var medredaktør i Vagant fra 2007 til 2010, og har vært fast spaltist der siden 2010. Hun har også publisert artikler i en rekke andre tidsskrifter og antologier. Christensen befatter seg med et bredt spekter temaer innen både litteratur, visuell kunst og musikk, og har gitt ut bøkene Den ulne avantgarde (2011) og En punkbønn. Musikk og aktivisme i Russland og Nord-Amerika (2015). Hun har tatt forfatterstudiet i Bø, og har master i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen (2006).

Mats O. Svensson (f. 1987) är en svensk kritiker och essäist, bosatt i Berlin. Han har en master i litteraturvetenskap från Uppsala universitet, och har bland annat skrivit för svenska tidningar som Upsala Nya Tidning, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och flera andra tidskrifter. Sedan 2016 är han redaktör i Vagant, och under 2019 aktuell med en bok om samtidslyrik och global uppvärmning på Bokförlaget Faethon.

Om Vagant:
Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt.
Første nummer utkom i 1988, og siden har Vagant vært et arnested for ny litteratur, begeistrede intervjuer, kritiske kommentarer, humoristiske stikk til det etablerte kulturlivet, oversettelser av nytt og gammelt, filosofiske sideblikk og dyptpløyende analyser.
Vagant anno 2019 har som målsetning å injisere det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn med nye ideer, perspektiver og impulser utenfra. Vagants temaavdelinger oppsøker verdensbyer, frembrytende idéstrømninger og storpolitiske utfordringer.
Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Ansvarlig redaktør:
Audun Lindholm, f. 1980.
Kritiker og redaktør. Seneste bok: Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken (Cappelen Damm, 2016). Bor i Berlin.