Vagant

Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt.
LIAF 2019 har inngått et samarbeid med Vagant, hvor fire skribenter fra magasinet kommer til Lofoten for gjesteopphold gjennom året. Tekstene deres blir trykket i en egen spalte, kalt Tidevann, i fire utgivelser gjennom året.

Vagant.no publiseres netteksklusivt innhold i kategoriene Vagant Bergen, Vagant Norden og Vagant Europa. I tillegg legger redaksjonen ut tekster fra tidsskriftets rikholdig arkiv.
Første nummer utkom i 1988, og siden har Vagant vært et arnested for ny litteratur, begeistrede intervjuer, kritiske kommentarer, humoristiske stikk til det etablerte kulturlivet, oversettelser av nytt og gammelt, filosofiske sideblikk og dyptpløyende analyser.
Vagant anno 2018 har som målsetning å injisere det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn med nye ideer, perspektiver og impulser utenfra. Vagants temaavdelinger oppsøker verdensbyer, frembrytende idéstrømninger og storpolitiske utfordringer.
Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene. Fra 2005 til 2016 ble bladet utgitt av Cappelen Damm; fra og med 2017 er Vagant sitt eget forlag. Støttegivere per 2018 er Bergen kommune, Norsk kulturråd og Fritt Ord. Vagant er medlem av Norsk tidsskriftforening og det europeiske kulturtidsskriftnettverket Eurozine.

Writers-in-Residence

  • Susanne Christensen publiseres: 1/2019
  • Mats O. Svensson publiseres: 2/2019
  • De siste to forfatterne vil bli kunngjort snart!

Ansvarlig redaktør:

Audun Lindholm, f. 1980. Kritiker og redaktør. Seneste bok: Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken (Cappelen Damm, 2016). Bor i Berlin.

Nettredaktør:

Christian Johannes Idskov, f. 1989. Kritiker og skribent. Bor i København.
Kontakt

Visuell redaktør:

Andreas Töpfer, f. 1971. Kunstner og designer. Ansvarlig for den grafiske profilen til forlaget kookbooks. Bor i Berlin.