Visit the LIAF Archive Website

Anne Duk Hee Jordan

Kunstnere:

Visningssteder:

Ziggy and the Starfish – How one becomes One with a Fish, 2018
Videoinstallasjon, seng, fiskegarn, puter, to énkanalsvideoer, farge, lyddimensjoner 16 min 28 sek.

Ziggy and the Starfish – A Documentary, 2016
Video, 21 min 01 sek

Starfish, 2019
Skulptur av svart lateks, metallkjeder, o-ringer, fyllstoff. Kroppsdiameter: 36 cm, tentakler: 120 cm

Ghost Shrimp, 2019
Skulptur av PVC-soft, kinetisk 3D, PVC, polystyrenkuler, silikon, tekstiltråd, analplugg. 120 × 273 × 50 cm

Ziggy and the Starfish ser på seksualitet fra livet i havet sitt perspektiv. En visualisering av blant annet sjøsneglers, blekkspruters og sjøstjerners sexliv, og deres levende og forførende, utøvende lek trekker tilskueren inn i en intim og hallusinatorisk seksuell verden. Hydrosfæriske klimaendringer er utslagsgivende for endringer i seksualitet blant havets beboere. Ved å ta perspektivet til ikke-menneskelige ”andre”, og å danne forståelse for de komplekse nettverkene vi er en del av, belyses nye perspektiver og konkrete følger av klimaendringene. I stedet for katastrofepregede fremstillinger er tilnærmingen leken, humoristisk og full av undring.

Tittelen refererer til David Bowies utenomjordiske figur Ziggy Stardust, en biseksuell og promiskuøs
marsboer som er bekymret for verdens undergang. Hos Anne Duk Hee representerer Ziggy havets seksuelle mangfold, fremmed og annerledes. Sjøstjernen er en slags motsetning til Ziggy. Den er en av jordens eldste skapninger, eldre enn dinosauren. Den er aseksuell og kan reprodusere seg selv. Kapp den i to, og en ny sjøstjerne oppstår – mange små tentakler glir rundt i havet, en hær av skumle kryp med avtagbare syreholdige mager, som svelger alt.

Ziggy and the Starfish ble bestilt av Tabakalera International Center for Culture 2016, Riga International Biennal of Contemporary Art 2018.

Starfish og Ghost Shrimp er bestilt av LIAF 2019 / Nordnorskkunstnersenter (NNKS).

Anne Duk Hee Jordan (f. 1978) er en kunstner som arbeider i Berlin.