Visit the LIAF Archive Website

Signe Lidén

Kunstnere:

Visningssteder:

The Tidal Sense, 2019
Hamp-lerret 28×6 m, elektronikk, lydopptak, fotografi, tekst, podcast 33 min. 14 sek. Podcasten er produsert av Peter Meanwell, og ordboken er laget i samarbeid med Grace Dillon. Fotografiene er tatt av Signe Liden og Rolf Larsen.

I løpet av våren 2019 strakk Signe Lidén et 28 meter langt lydlerret opp langs fjæra på Ramberg i Lofoten. Det fungerte som en mikrofonmembran, og gjorde opptak i tidevannssonens rytme. I ukesvis ble deler av membranen dekket av vann og bølger ved flo, ved lavvann vibrerte den i vind og vær. I utstillingen er lerretet omgjort til en høytalermembran, pulserende av lydopptakene fra tidevannet, denne verdensomspennende bølgen som knytter månens bane til det intime og lokale.

Arbeidet med prosjektet The Tidal Sense åpnet opp for en serie med spørsmål, som for eksempel: “På hvilke måter kan tidevannet som figur gi innhold til langtidstenkning?” Spørsmålene utgjorde også utgangspunktet for en samling intervjuer med Grace Dillon (litteraturviter), Arjen Mulder (biolog og medieviter) og Geir Olve Skeie (nevrolog og musiker), samt for samtaler med barn fra den lokale skolen på Ramberg og andre som besøkte lydlerretet mens det var plassert i fjæra.
Intervjuene er igjen utgangspunkt for en podcast, fotografier og en ordbok vist på skjerm. Sammen med lydinstallasjonen utgjør disse arbeidene The Tidal Sense.

The Tidal Sense er bestilt av LIAF 2019 / Nordnorsk kunstnersenter. Signe Lidén tok del i LIAF 2019s gjestekunstnerprogram.

Signe Lidén (f. 1981) er en kunstner som for tiden har base i Oslo.