Visit the LIAF Archive Website

Tricia Middleton

Kunstnere:

Visningssteder:

– – – – – – – – – – , 2019

Å finne er å gjentatte ganger søke en form eller et fenomen i luft eller vann over tid, å kretse rundt konturene, helt til en åpning – som er umerkelig med vanlige metoder – blir tilgjengelig. Å krysse grensene over til denne mystiske sfærer av innsamlede ikke-varige objekter – som ikke søker å avsløre stort, men som dykker ned i selve formen eller fenomenet for å finne det man søker, og for å skape en forbindelse, hvor enn flyktig – krever en sterk dedikasjon til det å la seg flyte rundt i ukjente tilstander som av nødvendighet innebærer omveier. Å selv være som en konstant form for forandring.

– Tanker samlet langs fortauet i løpet av en gåtur mot Sacré-Cœur, morgenen den 17. mai 2019. Tekstilarbeider av fransk og italiensk silke og bomull (syntetiske og naturlige fargeprosesser, industrielle og hjemmelagde); tekstilbånd; ull; samlede gjenstander i porselen, glass, krystall, glasert og brent keramikk, utstoppede dyr, figurer, andres hjemmelagde håndverksprodukter; maleri; fotografier; collage; gjenstander og assemblage i lufttørket keramisk leire, malt, ikke brent; voksstein; diverse skrot, samlet utendørs; løse eller ødelagte fragmenter samlet i atelieret; støv; lyd; stemme.

Bidragsytere: Frantz Jørgensen (funne gjenstander, en langvarig performance rundt Lofoten med båt, 1975–1995); Cynthia Mitchell (maleri, eiendommelige kleskjøp over internett); Celia Perrin Sidarous (fotografi, kostymer).

– – – – – – – – – – er bestilt av LIAF 2019 / Nordnorsk kunstnersenter (NNKS).

Tricia Middleton (f. 1972) er en kunstner som bor og arbeider i Montréal, Canada.