Signe Lidén

Ramberg

Et fiskevær på Flakstadøya, i den vestlige delen av Lofoten. Tettstedet har ca 300 innbyggere, og ligger på nordvestsiden av øya, ut mot storhavet, ved en lang sandstrand. Rambergstranda er berømt for sin spektakulære beliggenhet, med utsikt mot midnattsola. Europavei 10 går igjennom Ramberg, som er administrasjonssenter og handelssenter for Flakstad kommune. Hovednæringen er fiskeri, turisme og jordbruk.

Om prosjektet

Første residensperiode varer fra mars og ut mai 2019. Vi vil invitere til åpne arrangementer med mulighet for å møte kunstneren.

Tidevannet er en verdensomspennende bølge som forbinder det intime og lokale med månens bane.
Signe Lidén utforsker disse bevegelsene og forbindelsene, i et prosjekt hvor hun vil spenne opp en spesiallaget duk i stort format gjennom tidevannssonen. Duken kan ha mange ulike funksjoner. Den vil være et sanseorgan som tar opp lyd både over og under vann. I tillegg til å være mikrofon-membran vil duken også kunne spille av lyd, lik en høyttaler, og den skaper et skulpturelt rom for samtaler og sosial interaksjon.

Om kunstneren

Signe Lidén arbeider med lydinstallasjoner, skulptur, video og performance, i tillegg til dokumentariske uttrykk som lyd-essay og arkiver. I arbeidene sine er hun interessert i resonansen til ulike steder og deres historier; hvordan de kan gi gjenlyd som ideologiske manifestasjoner og politiske territorier gjennom minner, narrativer og ulike materialer. Lidén har master fra Kunsthøyskolen i Bergen, og gikk ut fra Nordic Sound Art-programmet I 2012.
Hun skal ha opphold i Lofoten fra mars til juni 2019.